3 tips til en vellykket investering i et  eiendomsprosjekt

Folkefinansiering er for mange en ny måte å investere på, og som alle andre investeringer lønner det seg å gjøre hjemmeleksen før du plasserer pengene. Her får du tre tips til hvordan du kan øke sjansen for at investeringen blir en suksess!

filling-out-canadian-tax-documents-picture-id1283398736

Det lønner seg alltid å ta en aktiv holdning til investeringene dine, uansett hva du investerer i. Naturligvis gjelder det også i  eiendomsprosjekter, som skiller seg en del fra andre alternativer som aksjefond og bankinnskudd.

Les: Hvorfor investere i eiendom, når alt annet er usikkert

I et eiendomsprosjekt kommer du mye tettere på selskapet som forvalter pengene dine, enn hos en fondsforvalter som kanskje sitter på den andre siden av kloden. Det gjør at du kan være tettere på investeringen din, og du kan selv rette spørsmål direkte til låntakeren. Da er det lurt å velge en aktør som gir god oppfølging og som du føler deg trygg på.

Husk at du alltid bør gjøre en vurdering rundt hvilken sikkerhet du får, hvor lang løpetid låneavtalen har, og om du investerer i ett eller flere eiendomsprosjekt før du starter opp. Jo mer informasjon du har, desto mindre sannsynlig er det at overraskelser dukker opp underveis.

Før du kommer deg så langt som faktisk å investere, er det flere ting du kan foreta deg slik at investeringen blir vellykket. Har du god oversikt og kontroll fra starten av, kan du senke skuldrene mer og bruke tiden din på å følge med på hvilke verdier du bidrar til å skape!

For å hjelpe deg på veien, har vi disse tre tipsene som du kan benytte deg av.

1. Sjekk ut tomten selv

Du kan selv sjekke ut tomteområdet det skal bygges på. Dette er en effektiv måte å innhente informasjon på. Ligger den godt til? Er det kort vei til butikker og andre fasiliteter? Hvordan ser nabolaget ut? Er det behov for mye jobb for å få bygget boliger på tomten?

Ta gjerne på deg skoene, sett deg i bilen og reis på tomteinspeksjon. Følg også med på fremgangen underveis. På den måten får du et kontinuerlig innblikk i hva pengene dine brukes til.

2. Forhør deg med en nøytral      tredjepart

Dersom eiendommen ligger i et område du ikke kjenner godt, kan det være en idé å forhøre seg med en ekspert. Det kan være store forskjeller mellom byer, bydeler og nabolag. Ingen kan være eksperter på alt, det er jo derfor vi har eiendomsmeglere.

Eiendomsutvikleren kan fortelle deg mye om prosjektet, men det kan være lurt å forhøre seg med en nøytral tredjepart. Eiendomsmeglere, folk som bor i området eller lokalt næringsdrivende kan være smarte å snakke med.

3. Foreta en selskapsgjennomgang


Når du skal gjøre en investering, lønner det seg å foreta en due diligence – en selskapsgjennomgang. Låntakeren kan ha en fin tomt i et aktivt marked, men det hjelper lite dersom den økonomiske situasjonen til selskapet er dårlig. I verste fall kan låntakeren gå konkurs, uten at du har en god sikkerhet. 

I denne prosessen ser du på regnskapet til selskapet, som du kan finne på proff.no. Om du ikke har lest et regnskap tidligere, eller forstår hva tallene betyr, er ikke det rart. Dette kan være forvirrende, selv for en erfaren investor.

For eiendomsselskaper bør du være oppmerksom på betalingsevnen, altså likviditeten. Har selskapet dårlig likviditet, kan de få problemer dersom det dukker opp uforutsette utgifter. Har selskapet god likviditet, vil de i større grad tåle en støyt uten store konsekvenser. 

Vær obs på at proff.no ikke viser det hele bildet. Tallene kan være gamle og misvisende. «Dårlige» tall kan også ha en god forklaring, som viktige investeringer for fremtidig avkastning. Du bør derfor ta kontakt med selskapet selv for å forhøre deg om situasjonen. På den måten vil du også bli kjent med menneskene som forvalter investeringen din, og få den nødvendige tryggheten som trengs.

Lurer du på hvordan det er å være kunde hos Aevi? Les våre kundehistorier her!

 

Få 10 % fast rente på pengene dine hos Aevi Eiendom

Det er lurt å sette pengene i arbeid slik at du unngår at de taper seg i verdi og at du går glipp av verdifull avkastning. Ved å bli långiver til Aevi Eiendom får du en fast årlig rente på 8 prosent. Renten utbetales til din konto hver måned. Les om hvordan det funker her.  

Fordeler med å investere i Aevi eiendom:

  • 10 % fast rente
  • Rentene utbetales hver måned 
  • 2 års avtale
  • Ingen gebyrer

Bli långiver med Aevi

Har du spørsmål, eller vil du ha mer informasjon?
Send oss gjerne en e-post: kontakt@aevieiendom.no Eller ring oss på 22 10 50 00.

Abonner på nyhetsbrevet!

Vær den første til å få nyheter om Aevi Eiendom, erfaringer og artikler om bolig, eiendom og investering – rett i innboksen din.

Tagger