Arvet penger, hva gjør jeg nå?

Det å arve penger kan være overveldende, spesielt når det er mye følelser involvert. Det kan være vanskelig å ta stilling til hvilke økonomiske beslutninger du skal ta for å sikre deg en trygg fremtid, og få pengene til å vokse. 

 

Før du investere arvepengene, tenkt gjennom dette: 

 

Finn ut av hva du ønsker å oppnå

Vi har alle litt forskjellige mål, drømmer og ønsker for hva vi vil med fremtiden vår. Noen tenker kortsiktig 1-5 år, mens andre tenker mer langsiktig 10-15 år.  Men felles for oss alle er nok at vi har gjort oss opp noen tanker om hva vi ønsker og hva som er viktig for oss.

Eksempler kan være:
Noen ønsker å ha muligheten til selv å velge hvor lenge de vil stå i arbeid. For noen er det viktig å ha muligheten til å hjelpe barn eller bare barn økonomisk. Mens andre igjen går med en drøm om noe spesielt de har lyst til å kjøpe seg. Hytte ved sjøen, hus i Spania, drømmebilen osv.

For andre igjen er det viktigst at verdiene de har, blir ivaretatt på best mulig måte slik at man kan føle trygghet for fremtiden.

For at du skal finne ut hva som er viktig for deg har vi noen spørsmål du kan stille deg selv. .

  • Hva ønsker du at pengene dine skal gjøre for deg nå eller i fremtiden?
  • Hvorfor er dette viktig?
  • Hvordan ville du opplevd det hvis du ikke fikk muligheten til å ivareta det som er viktig?
  • Er du villig til å ta grep for å med større sannsynlighet ivareta det som er viktig?

Det er kun du som har svarene på disse spørsmålene. Hvis du er villig til å ta grep og gjøre endringer finnes det flere ting du kan gjøre.

 

Få oversikt over egen økonomi

For å få arvepengene til å vokse kan du velge å investere pengene. Men først bør du vurdere din nåværende økonomiske situasjon.

 

Betale ned dyr gjeld

Hvis du har dyr gjeld som kredittkortgjeld, forbrukslån eller billån, bør du vurdere å bruke pengene til å betale ned dette. Det kan også lønne seg å bytte bank og få en lavere rente. Refinansiering er også en mulighet her.

 

Sjekk dine investeringsmuligheter

Når du har funnet ut hva du ønsker og vurdert din økonomiske situasjon, kan du vurdere å investere pengene. Det er mange investeringsmuligheter å velge i. Vi tar deg gjennom investeringsmulighetene du har i vår investeringsguide som du kan lese her. 

Å investere pengene på riktig måte kan gi deg en høyere avkastning enn hvis de står på en bankkonto. Men, det er viktig å huske på at alle investeringer innebærer en viss risiko, så det er viktig at du setter deg inn i produktet før du investerer. 

 

Få 10 % fast rente på pengene dine hos Aevi Eiendom

Noen ganger kan det ta lang tid å finne ut hva du egentlig ønsker å gjøre med arvepengene. Da er det lurt å sette pengene i arbeid slik at du unngår at de taper seg i verdi og at du går glipp av verdifull avkastning. Ved å bli långiver til Aevi Eiendom får du en fast årlig rente på 8 prosent. Renten utbetales til din konto hver måned. Les om hvordan det funker her.  

 

Fordeler med å investere arvepengene i eiendom hos oss:

  • 10 % fast rente
  • Rentene utbetales hver måned 
  • 2 års avtale
  • Ingen gebyrer

Bli långiver med Aevi

Abonner på nyhetsbrevet!

Vær den første til å få nyheter om Aevi Eiendom, erfaringer og artikler om bolig, eiendom og investering – rett i innboksen din.

Tagger