– Det er lurt å forvalte penger fornuftig

Regelmessig sparing i aksjefond er fundamentet som har gitt Ole P Hval både kunnskap og kapital til å bli långiver til Aevi Eiendom.

Han har spart i aksjefond i snart 40 år. På veien har han lært seg mye om hvor og hvordan han skal investere. Da han tidligere i år solgte seg ut av firmaet han tidligere jobbet i, fikk han en utfordring. Skulle han kjøpe en utleiebolig, investere mer i aksjer – eller kanskje låne bort pengene til en høyere rente enn banken kunne tilby?

Investerte i eiendom for å spre risiko

– Jeg ønsket ikke å plassere dem i banken, for der var det ikke renter å få. Aksjefond hadde jeg allerede investert i, så jeg ville spre risikoen ved å investere i noe annet. Utleiebolig var det første jeg vurderte, og vi var vel på fem–seks visninger. Men vi ønsket ikke å stri med leietakere og vedlikehold og alt det der, forteller han. – Så vurderte jeg å låne ut pengene til andre, og begynte å lese meg opp om crowdfunding og folkefinansiering. 

Og da fant han noe som trigget interessen hans. Det var en annonse på Facebook om Aevi-rente. Litt uvanlig for en ingeniør uten økonomibakgrunn kanskje? Forklaringen kan ligge i interessen han lenge har hatt for penger og investeringer.

– Man må alltid regne med å tape noe når man investerer, men jeg anser risikoen ved denne investeringen som så liten at Aevi har blitt min hovedforbindelse. Det har vært enkelt å sette seg inn i, det er fint å forholde seg til én kontaktperson og ikke minst liker jeg at flere prosjekter er samlet under én fane og ett firma, forteller han.

Investering er ikke akkurat en hobby for ham, men heller noe han gjør for å sikre seg selv før han blir pensjonist. En tilværelse som fortsatt ligger noen år frem i tid. Den tidligere gårdsgutten var 21 år gammel da han startet med å spare et fast månedlig beløp for mange år tilbake.

– Jeg har aldri tjent noe voldsomt, men alle de små beløpene har kastet av seg. Jeg pleier å si at det er lurt å forvalte penger fornuftig, smiler han.

Aevi Eiendom - Erfaringer

Ole P Hval vurderte å investere i utleiebolig, men endte med å satse på en investering i eiendom gjennom Aevi Eiendom i stedet. – Jeg liker at kapitalen min på denne måten bidrar til å skaffe flere boliger, fremfor å presse prisene opp for de som skal inn på boligmarkedet, forklarer han.

– Ble mindre skeptisk desto mer jeg leste

Men la oss gå tilbake til annonsen han så på Facebook. Var det mulig å få en fast avtalt rente på åtte prosent, til en risiko han fint kunne leve med? Det ville han finne ut av, og brukte god tid på å sette seg inn i tilgjengelig selskapsinformasjon og historikk.

– Siden jeg kunne en del om investeringer fra før, ble jeg mindre og mindre skeptisk til konseptet desto mer jeg leste om Aevi Eiendom. Utleiebolig hadde jeg jo vurdert, folkefinansiering likeså. Her fikk jeg på en måte begge deler i én pakke. Og slik jeg ser det er risikoen lav i forhold til flere andre investeringer, forklarer Hval.

Sper på inntekten med renter

At det kommer et fast månedlig beløp inn på konto, er også en bonus man ikke får ved å investere i aksjefond. Det gjør det mulig å spe på annen inntekt og ikke minst sikre pensjonisttilværelsen. Siden den første kontrakten har Hval investert mer selv, og fått med seg kona også.

– Etter at den faste renten begynte å komme månedlig inn på konto har vi begge tatt oss ned i aksjefond. Det er fortsatt noen år igjen til pensjonsalder, men vi ønsket ikke å ha så mye i fond lenger. Det er for stor risiko om markedet skulle svinge veldig nå. Derfor har vi fordelt pengene over ulike aktiva og ser på Aevi Eiendom som en sikrere og mer kortsiktig investering enn aksjefond, samtidig som avtalene kan forlenges, utdyper han.

Bli långiver med Aevi

Abonner på nyhetsbrevet!

Vær den første til å få nyheter om Aevi Eiendom, erfaringer og artikler om bolig, eiendom og investering – rett i innboksen din.

Tagger