Hvorfor henter vi ikke bare lån i banken?

Eiendomsinvesteringer er populært for tiden, men nytt er det ikke. Du har kanskje allerede gjort eiendomsinvesteringer ved å eie din egen bolig?

Lån er en måte å finansiere prosjekter og bedrifter på. Det finnes flere modeller for slike lån og ønsker du mer innsikt i emnet har vi gått gjennom de vanligste typene av finansiering i denne artikkelen.

Vi i Aevi Eiendom bruker lån til å hente kapital til vår virksomhet, som er utvikling av eiendomsprosjekter i randsonen rundt Oslo. Flere långivere går med andre ord sammen om å finansiere deler av driften i Aevi Eiendom gjennom lån. Som motytelse tilbyr vi alle långivere en fast rente på ti prosent, som utbetales månedlig gjennom lånets løpetid.

Supert for meg som långiver, men er det ikke billigere for dere å låne penger i banken, tenker du kanskje? Og jo, du har til en viss grad rett i dine antagelser. Men – det ligger flere gode grunner bak hvorfor vi låner av private og bedrifter i tillegg til, eller istedenfor banklån.

Nysgjerrig på hva vi gjør? Se våre prosjekter her!

Våre prosjekter

 

Rask tilgang på kapital

Gode råd er dyre, sies det. Det samme gjelder for rask tilgang på kapital. Og når det kommer til utvikling av eiendom så er det avgjørende å få penger på plass raskt. Det gjør at vi er villige til å betale deg mer for pengene dine enn vi kanskje ville gjort til banken. Årsaken er at dersom vi som eiendomsutvikler har en god investeringsmulighet som må gjennomføres raskt, så rekker vi rett og slett ikke å få behandlet lånesøknaden før muligheten forsvinner. 

En annen medvirkende årsak til at direkte lån er lønnsomt for oss, er at de gangene vi låner penger i banken så er det ikke til samme lave rentenivå som du som privatperson får. Søker vi lån i bank er det såkalte byggelån, og det relativt dyre lån sammenlignet med et vanlig boliglån.

Strengere kapitalkrav hos bankene

Kravene som stilles til banker når de skal låne ut penger har også blitt strengere. Det påvirker vår anledning til å hente kapital gjennom lån i bank – selv når vi kan vise til lønnsomme kalkyler og veldrevne prosjekter. Dette er vi langt ifra alene om.

Med direkte lån får vi prosjektene opp fra tegnebordet og ut i livet. Og siden tid er penger, gjør denne ordningen oss i stand til å investere i lønnsomme prosjekter.

Nå er det ikke slik at det er lettere å lån fra privatpersoner og firmaer enn det er i bank. Det er fortsatt tidkrevende og nøyaktig arbeid, men tilgjengeligheten på kapital er rask. Og når kapitalen er raskt på konto, så kan prosjekter komme i gang hurtigere.

Lønnsom totalpakke

Hvis finansieringen av ulike eiendomsprosjekter møter hinder på veien og spenner bein på prosjektene, så har det mye å si på de totale kostnadene i hvert enkelt prosjekt. Derfor er direkte lån et ypperlig alternativ for oss i Aevi Eiendom – og andre som driver med eiendomsutvikling.

Lån gir oss tilgang til kapital som er raskere på plass enn for vanlige banklån, til en lavere rente enn for eksempel dyr og kortsiktig brofinansiering ville gitt oss, og vi er derfor villige til å betale deg ti prosent rente for den.

NB: Aevi Eiendom er ingen låneformidler, vi låner penger av privatpersoner og firmaer til egen virksomhet – og kun det.

bli långiver med Aevi

Abonner på nyhetsbrevet!

Vær den første til å få nyheter om Aevi Eiendom, erfaringer og artikler om bolig, eiendom og investering – rett i innboksen din.

Tagger