Hva er renters rente?

Renters rente er som ordet beskriver, renter på renter.


La oss forklare nærmere: 

Rente-på-rente oppstår når renter som er tjent legges til det opprinnelige beløpet, og blir deretter inkludert i beregningene av fremtidige renter. Det betyr at i stedet for å bare få renter på det opprinnelige beløpet, så tjener du også renter på de opptjente rentene.  


På denne måten vokser kapitalen raskere enn hvis du bare hadde tjent renter på det opprinnelige beløpet. Dette kan gjøre en stor forskjell over tid. 


Hva er renters rente effekten?

Effekten går ut på at du får renter både på pengene du har investert, men også på rentene du får hvert år. Dette betyr at du får avkastning på pengene du har satt inn, men også avkastning på rentene. 

Hvordan regne renters rente? 

Om du har 100 000 kr med en årlig rente på 5%, vil du etter et år få 5.000 kr i rente. Totalsummen vil da være 105 000 kr.  Året etter vil du få 5 250 kr i rente og du har da tjent 250 kr mer på år to fordi du har fått rente på rentene.  Renters rente er en kraftig økonomisk faktor som kan ha stor positiv innvirkning på langsiktig sparing og investering. Hvis du har lån vil renters rente efekten jobbe tilsvarende mot deg.

Renters rente formel

Renteformelen ser slik ut: K_n = K_0(1 + r)^n. 

La pengene dine vokse med 8 prosent årlig

Få avkastningen pengene dine fortjener.

Faste månedlige utbetalinger rett på konto

Kom i gang

AE-CTA-image